Een interview met Noëlle van KaartjeVanOns.nl

 

Wie ben ik en waarom doe ik wat ik doe - hoe kan ik dat beter vertellen en uitleggen dan in een interview met mezelf?

 

Barneveld, 1 april 2019

 

Allereerst: Wie ben je? Vertel eens iets over jezelf.Foto van Noëlle van KaartjeVanOns.nl - interview met mijzelf

Ik ben Noëlle, 34 jaar, getrouwd en moeder van twee dochtertjes: eentje van 3,5 jaar oud en eentje van 5 jaar oud. Mijn leven lang ben ik al creatief geweest en toch dacht ik na mijn middelbare school eerst dat ik niet per se iets creatief wilde doen, maar ik wilde naar de PABO, het onderwijs in. Daar had ik geen rekening gehouden met mijn perfectionisme en na twee jaar liep ik vast. Omdat ik een andere opleiding op dat moment even niet zag zitten, ben ik gaan werken.

Na anderhalf jaar kwam ik terecht op een werkplek waarbij ik én mijn creativiteit kwijt kon én mijn perfectionisme: in een fotostudio, eerst nog met winkel, later zonder. Heerlijk om op een plek te zijn waar ik echt.. tja, op mijn plek was.

 

En toch ben je daar nu niet meer…

Nee, maar ik moet wel zeggen: daardóór ben ik waar ik nu ben. In 2009 zijn wij namelijk gestart met KaartjeUitNijkerk.nl. Een klein dochterbedrijfje dat zich richtte op het op maat ontwerpen van geboortekaartjes met foto. Na een paar jaar ging dat zo goed, dat we in 2012 landelijk zijn gegaan met KaartjeVanOns.nl. Nog steeds specifiek gericht op geboortekaartjes met foto, maar al wel met een vaste collectie mooie geboortekaartjes die dan nog naar wens aangepast kon worden. Overigens kon maatwerk ook nog, maar een kaartje uit de collectie kiezen werd dus ook een optie.

Ook dat ging heel goed, maar we kregen steeds vaker de vraag naar twee nieuwe dingen: een deel van de mensen wilde graag zelf online kunnen werken aan een ontwerp én ook kregen we steeds vaker de vraag of een bepaald kaartje ook zonder foto kon. Dus in 2017 is de huidige website gebouwd: mét online editor voor wie zelf aan de slag wil en daarnaast met een bijna geheel vernieuwde collectie geboortekaartjes en nu zowel met als zonder foto.

 

Maar nu ben je de eigenaar toch, van KaartjeVanOns?

Oh ja, ik dwaal alweer helemaal af ;-) Maar dat klopt inderdaad. Sinds 1 april 2019 kan ik zeggen – en dat is met grote trots – dat ik de eigenaresse ben van KaartjeVanOns. Mijn werkgever liet mij weten dat hij wilde stoppen met KaartjeVanOns en zich nog meer wilde gaan richten op de fotografie en de marketingkant daarvan. Dat was echt even schrikken en slikken. Stoppen met ‘de kaartjes’?! Dat wilde ik helemaal niet. Dit paste perfect bij me, wat ik net al zei: mijn creativiteit en mijn perfectionisme werken hierin zo goed samen, dat wil ik helemaal niet kwijt, het is mijn pássie!

 

Je passie? Kun je uitleggen waarom?

Ik hoop het, het is ook wel heel erg een gevoel, het is mijn hart. Naast dat ik hier al mijn creativiteit in kwijt kan, vind ik het heerlijk om zwangere vrouwen (en soms hun partners, maar meestal houdt de vrouw dit maar al te graag in eigen beheer) te helpen om tot een zo mooi mogelijk resultaat te komen, iets dat echt bij ze past.
Daarnaast weet ik sinds een paar jaar ook uit eigen ervaring wat de hormonen van een zwangere vrouw met je kunnen doen en om ze dan te helpen bij het maken van keuzes en ze te wijzen op dingen die ze zelf niet doorhebben of zijn vergeten, is gewoon echt gaaf.

 

Kun je nog een tip meegeven met betrekking tot geboortekaartjes?

Jazeker, hoeveel tips wil je? ;-) Kies allereerst vooral echt wat je zelf het mooist vindt, ga niet uit van wat je denkt dat de ontvangers ervan zullen vinden, misschien ligt jouw smaak wel heel anders. Het is jóuw kaartje (of eigenlijk dat van je kindje, maar die smaak is nog even afwachten).
En check-check-dubbelcheck alles, schroom daarbij ook niet om mij even te vragen met je mee te kijken. Staat alles recht, is de verdeling mooi gelijk, enz. Sowieso check ik eigenlijk altijd bestellingen voor ik ze doorzet naar de drukker (en waar de tijd het toelaat ook de bestellingen van proefkaarten), maar ik ken bijv. de geboortegegevens niet. Was het gewicht 3050 gram of toch 3500 gram? Dat is iets wat ik niet kan onderscheppen bij die basischeck. Vraag daarom je partner nog even mee te kijken voor je definitief bestelt of alles goed staat.

En nog even los van geboortekaartjes: geniet! Hoe je zwangerschap ook gaat, probeer de kleine momentjes te vinden om van te genieten. Echt heel belangrijk ♡

 

Heb je vragen of kan ik je ergens bij helpen? Neem even contact op!Bekijk direct alle geboortekaartjes en vraag jouw gratis proefkaart aan!