Meest gestelde vragen

Type hier je vraag:
Gerelateerde vragen over Opmaak van je kaart
- Kan de foto verwijderd worden uit het ontwerp?

Jazeker kan dit. Sla het ontwerp op in je account en stuur even een hulpvraag via de button 'Hulp Nodig?'. Ik pas het ontwerp dan kosteloos voor je aan.


- Wat kan ik aanpassen in de editor?

Bij de meeste kaarten kun je zelf de achtergronden, kleuren, teksten, foto's en illustraties aanpassen. Je kunt andere afbeeldingen kiezen uit de beeldbank, maar ook kun je je eigen afbeeldingen en/of foto's uploaden. Heb je een kaartje uitgekozen, waarbij het aanpassen van de kleuren niet zo makkelijk gaat? Neem dan even contact op, dan kijk ik met je mee.


- Wat zijn jullie belangrijkste opmaaktips?


  1. Houd de veiligheidsmarge in de gaten, plaats hierin geen teksten en liever ook geen (belangrijke) illustraties.

  2. Gebruik niet te veel verschillende lettertypes binnen een ontwerp. Kies bijv. voor een basislettertype voor de meeste teksten en een aparter/sierlijker lettertype voor de naam/namen en misschien een kleine tekst zoals geboorte- of trouwdatum en/of een gedichtje/oneliner.

  3. Heb je een foto als achtergrond op een paginazijde? Zorg dan dat deze doorloopt in het donkergrijze snijgebied. Dit voorkomt lelijk afgesneden randjes rond je kaart.


- Tekst wordt blauw en/of onderstreept, wat nu?

Soms gebeurd dit als de editor de tekst als link ziet (net als in Word). Het gebeurt vaak als je bijvoorbeeld Skype op je computer hebt, met name bij telefoonnummers. Het staat een beetje gek, maar is onschuldig en komt niet terug in de papieren kaart later.