Top 10 populairste geboortekaartjes in 2020

Iedere maand probeer ik de top 3 geboortekaartjes van de voorafgaande maand op social media te laten zien. Voor de jaarlijkse terugblik heb ik gekozen voor een top 10 met de populairste geboortekaartjes van 2020. Ik heb geen aparte jongens- en meisjeslijsten gemaakt, opvallend is dit jaar wel dat er ook een aantal unisex geboortekaartjes in de top 10 staan die ook daadwerkelijk voor zowel jongens als meisjes zijn gekozen.

 

10. Geboortekaartje Jinte - meisje

Geboortekaartje voor een meisje Jinte - met regenboog en in warme kleurenGeboortekaartje Jinte is een prachtig geboortekaartje bestaande uit twee labels. Op de voorkant staat een leuke regenboog met een Scandinavisch tintje en het kaartje heeft mooie, warme kleuren. Vorig jaar stond het geboortekaartje nog maar net in de collectie en had het dus ook nog geen plekje in de top 10. Leuk om te zien dat dat dit jaar wel meteen is gelukt!

 

Papieradvies: geboortekaartje Jinte heeft iets liefs in zich (het ontwerp en de kleuren zelf), maar ook iets stoers (de vorm). Wil je het lieve karakter versterken, kies dan voor de papiersoort Linnen. Mag je de uitstraling nog een tikje stoerder? Kies dan voor de papiersoort Klassiek.

 

Je vindt het geboortekaartje hier: geboortekaartje Jinte.

 

 

9. Geboortekaartje Jaimy - unisex

Unisex geboortekaartje Jaimy - met foto-/kniplabeltjesZoek jij een unisex geboortekaartje, dan is geboortekaartje Jaimy erg geschikt. Dit kaartje heeft een mooie okergele kleur die erg goed kan voor zowel jongens als meisjes. Het kaartje is al mooi op zichzelf, maar leent zich ook perfect voor de combinatie met één of twee kniplabeltjes.

 

Papieradvies: de okergele achtergrond van het geboortekaartje heeft een kleine papierstructuur in zich. Om de achtergrond te versterken raad ik je de papiersoort Klassiek Extra Dik aan. Mag het iets strakker en moderner zijn? Kies dan voor de Zijdeglans Extra Dik.
Extra tip: kies je er ook een labeltje bij? Kies daar dan een papiersoort voor die mooi past bij die van het geboortekaartje zelf. Bij de Klassiek Extra Dik past bijv. de 'gewone' Klassiek heel goed en bij de Zijdeglans Extra Dik kan de Standaard Eiglans mooi.

 

Je vindt het geboortekaartje hier: geboortekaartje Jaimy.

 

 

8. Geboortekaartje Mason - jongen

Blauw geboortekaartje met newbornfoto Mason - geboortekaartje voor een jongenTwee plekjes gedaald, maar nog steeds een erg favoriet geboortekaartje. Op de voorkant kun je al een mooie foto plaatsen van je zoontje, maar vouw je de theaterkaart open, dan zie je daar nog een prachtige foto.

 

Papieradvies: ondanks dat de glanzende afwerking de foto mooi laat uitkomen, raad ik bij dit kaartje niét de Standaard Eiglans aan. De glanzende afwerking zit namelijk maar aan één kant van het papier. Kies je deze, dan heeft de foto op de voorkant een andere afwerking dan de foto aan de binnenkant. Kies daarom liever voor de Standaard Mat. De helderwitte kleur zorgt voor een mooie kleurweergave en deze papiersoort heeft ook een mooie scherpte. Wil je de vintagestijl van het geboortekaartje versterken, kies dan voor de Klassiek. Deze offwhite papiersoort geeft een wat meer vintagekleur aan de foto en een kartonlook aan het geboortekaartje.

 

Je vindt het geboortekaartje hier: geboortekaartje met foto Mason.

 

 

7. Geboortekaartje Pim - jongen

Geboortekaartje voor een jongen Pim in twee formaten - labelkaartjeVorig jaar was zijn zusje Pip maar liefst de nummer 1 uit de top 10, maar dit jaar is hij zelf aan de beurt: geboortekaartje Pim. Hij staat dan wel niet op nummer 1, maar heeft wel een mooie plek veroverd in de top 10. Pim is één van de unieke DIY-knipkaartjes die je alleen vindt bij KaartjeVanOns. Net als de andere ontwerpen is ook Pim verkrijgbaar in twee verschillende formaten.

 

Papieradvies: voor dit geboortekaartje kies je het beste een helderwitte papiersoort. Hierop komen de kleuren het mooist over en blijft het wit ook echt wit. De Standaard Mat houdt het geboortekaartje mooi strak en modern, maar mag het geboortekaartje een tikje 'liever', kies dan voor de Linnen.

 

Je vindt het geboortekaartje hier: geboortekaartje Pim (klein) of geboortekaartje Pim (groot).

 

 

6. Geboortekaartje Jarne - jongen

Stoer geboortekaartje voor een jongen Jarne, bestaande uit twee labels met hippe regenboogDe jongensvariant van geboortekaartje Jinte: Jarne. De mooie, donkere kleuren in combinatie met de tagvorm geven het kaartje een stoer karakter, terwijl de hippe regenboog zorgt voor een lieve touch.

 

Papieradvies: de papiersoort Klassiek (of eventueel Klassiek Extra Dik) is echt mijn favoriet voor dit geboortekaartje. Het maakt het geboortekaartje nog net wat stoerder en zorgt voor een echte kartonlook.

 

Je vindt het geboortekaartje hier: geboortekaartje Jarne.

 

 

5. Geboortekaartje Xavier - jongen

Geboortekaartje met newbornfoto Xavier - een geboortekaartje in theatervorm / drieluikBegin van de zomer van 2020 bracht ik de nieuwe Sprankelend-collectie uit, een prachtige collectie geboortekaartjes met foto. Een vrij nieuw kaartje dus en toch al in de top 10. Hiervoor heb ik wel een heel klein beetje gesmokkeld: ik heb de aanvragen en oplages van dit geboortekaartje omgerekend naar een jaar om zo goed te kunnen vergelijken met de andere geboortekaartjes. En zo kreeg Xavier een - geheel terechte - plaats in de top 10 van dit jaar.

 

Papieradvies: voor dit geboortekaartje raad ik een mooie helderwitte papiersoort aan. Zelf vind ik de Linnen het meest geschikt. De foto's komen hier scherp op uit en de kleuren blijven mooi helder. Bovendien zorgt de canvasstructuur van het papier voor een lieve touch die perfect past bij de mooie newbornfoto's die je op het geboortekaartje kunt plaatsen.

 

Je vindt het geboortekaartje hier: geboortekaartje met foto Xavier.

 

 

4. Geboortekaartje Lou - unisex

Genderneutraal geboortekaartje met regenboog Lou - uniek DIY knipkaartjeGeboortekaartje Lou is nog één van de unieke knipkaartjes die je alleen in de collectie van KaartjeVanOns vindt. Net als geboortekaartje Pim is ook dit geboortekaartje verkrijgbaar in twee formaten. Het geboortekaartje heeft leuke goudkleurige stippen op de achtergrond en een hippe regenboog op het voorste label. De okergele kleur maakt dit geboortekaartje perfect voor zowel jongens als meisjes.

 

Papieradvies: na bovenstaande adviezen zal het al bijna geen verrassing meer zijn, ook voor dit geboortekaartje raad ik een helderwitte papiersoort aan. Dit kan de Standaard Mat zijn als het geboortekaartje iets strakker/moderner mag ogen of de Linnen als het kaartje er wat liever uit mag komen te zien. Maar ook de Metallic is heel geschikt voor dit geboortekaartje. Deze papiersoort heeft een zachte parelmoerglans, waardoor de goudkleurige details een extra sprankeling krijgen.

 

Je vindt het geboortekaartje hier: geboortekaartje Lou (klein) of geboortekaartje Lou (groot).

 

 

3. Geboortekaartje Jesse - unisex

Geboortekaartje met newbornfoto Jesse - een mintgroen unisex geboortekaartjeEén plekje gezakt ten opzichte van vorig jaar, maar ook geboortekaartje Jesse is nog steeds favoriet! En dit jaar zowel voor jongens als voor meisjes, dus deze mintgroene variant mag absoluut als unisex geboortekaartje door.

 

Papieradvies: hiervoor geldt eigenlijk hetzelfde advies als voor geboortekaartje Mason. De Standaard Mat is erg geschikt voor dit kaartje. De helderwitte kleur zorgt voor een mooie kleurweergave en deze papiersoort heeft een mooie scherpte. Wil je de vintagestijl van het geboortekaartje versterken, kies dan voor de Klassiek. Deze offwhite papiersoort geeft een wat meer vintagekleur aan de foto en een kartonlook aan het geboortekaartje. Daarnaast nog een extra papiersoort: kies je dit geboortekaartje voor een meisje, dan vind ik zelf de Linnen ook erg mooi. Die papiersoort geeft het kaartje net even wat extra liefs.

 

Je vindt het geboortekaartje hier: geboortekaartje met foto Jesse.

 

 

2. Geboortekaartje Siem - jongen

Mooi botanisch geboortekaartje in groene en blauwgrijze kleuren, bestaande uit twee labelsDit lieve geboortekaartje is ontworpen voor een jongen, maar met een kleine aanpassing is het kaartje ook al eens voor een meisje gekozen. De mooie en rustige kleuren en licht botanische print geven het geboortekaartje een natuurlijk karakter en de vorm met afgeronde hoeken geeft het kaartje iets liefs.

 

Papieradvies: wil je het lieve karakter van het geboortekaartje versterken, kies dan voor de papiersoort Linnen. Wil je juist het natuurlijke benadrukken, dan kies je beter voor de Klassiek.

 

Je vindt het geboortekaartje hier: geboortekaartje Siem.

 

 

1. Geboortekaartje Femke - meisje

Geboortekaartje met newbornfoto Femke - een geboortekaartje voor een meisjeEn de absolute favoriet van 2020: geboortekaartje Femke! Het kaartje hoeft eigenlijk al niet meer beschreven te worden, want ja: dit is het lieve, roze zusje van Mason en Jesse. Vorig jaar net niet in de top 10 beland en nu op nummer 1 en dat met een ruime voorsprong op de nummer 2.

 

Papieradvies (voor het geval je die nog niet hebt gelezen bij Mason en Jesse): Kies - ondanks de foto - niet voor de Standaard Eiglans. De glans is wel erg geschikt voor een fotokaartje, maar omdat deze papiersoort slechts aan één kant een glans heeft, krijg je een groot verschil tussen de uitstraling van de foto op de voorkant en die van de binnenkant. De Standaard Mat is wel erg geschikt voor dit kaartje. De helderwitte kleur zorgt voor een mooie kleurweergave en deze papiersoort heeft een mooie scherpte. Wil je de vintagestijl van het geboortekaartje versterken, kies dan voor de Klassiek. Deze offwhite papiersoort geeft een wat meer vintagekleur aan de foto en een kartonlook aan het geboortekaartje. Daarnaast vind ik zelf de Linnen ook erg mooi. Die papiersoort geeft het kaartje net even wat extra liefs en ook hierop komen de foto's mooi uit vanwege de helderwitte papierkleur.

 

Je vindt het geboortekaartje hier: geboortekaartje met foto Femke.

 

 

Hopelijk heb ik je kunnen inspireren met deze top 10 populairste geboortekaartjes van 2020 of heb ik je kunnen helpen met het papieradvies. Mocht je nog niet overtuigd zijn, bekijk dan de complete collectie op www.kaartjevanons.nl/geboortekaartjes. Met de kortingscode KVOPROEF ontvang je je eerste proefdruk helemaal kosteloos thuis!

 

En wil je advies over de papiersoort voor het geboortekaartje van jouw keuze? Neem dan even contact op! En natuurlijk kun je ook altijd even een berichtje sturen als je een papierwaaier wilt ontvangen.

 

Ga naar alle geboortekaartjes

 

 

Pin deze afbeelding: De 10 populairste geboortekaartjes van 2020

 

Pin deze afbeelding: geboortekaartje Jarne op nummer 6 van de populairste geboortekaartjes van 2020   Pin deze afbeelding: geboortekaartje Jinte op nummer 10 van de populairste geboortekaartjes van 2020   Pin deze afbeelding: geboortekaartje Jaimy op nummer 9 van de populairste geboortekaartjes van 2020

 

Pin deze afbeelding: geboortekaartje Siem op nummer 2 van de populairste geboortekaartjes van 2020   Pin deze afbeelding: geboortekaartje Lou op nummer 4 van de populairste geboortekaartjes van 2020   Pin deze afbeelding: geboortekaartje Pim op nummer 7 van de populairste geboortekaartjes van 2020

 

Pin deze afbeelding: geboortekaartje met foto Xavier op nummer 5 van de populairste geboortekaartjes van 2020   Pin deze afbeelding: geboortekaartje met foto Mason op nummer 8 van de populairste geboortekaartjes van 2020   Pin deze afbeelding: geboortekaartje met foto Jesse op nummer 3 van de populairste geboortekaartjes van 2020