Papiersoorten

Alle papiersoorten die je kunt kiezen, zijn kwalitatief erg goed. De verschillen zitten hem in dikte en in stijl/textuur en niet alle papiersoorten zijn geschikt voor ieder formaat geboortekaartje. Hieronder geef ik je alvast een idee van de verschillende papiersoorten, maar vind je het toch lastig om zo een keuze te maken, stuur dan even je adresgegevens naar info @ kaartjevanons.nl en je krijgt gratis een papierwaaier thuisgestuurd.

 

STANDAARD MAT (300 GR.)

Deze papiersoort is helderwit en mat aan beide kanten. Deze papiersoort is niet geschikt voor 10x20-kaarten en voor labels/tags (wel voor de DIY-knipkaarten en -labeltjes), maar juist wel met name voor geboortekaartjes met veel witruimte, kleuren komen hier erg mooi op uit.
Meerprijs: geen

 

STANDAARD EIGLANS (300 GR.)

Deze papiersoort is offwhite/crème van kleur en is aan de buitenkant voorzien van een lichte glanslaag. Deze papiersoort is erg geschikt voor geboortekaartjes met foto die alleen op de voorkant (en eventueel achterkant) een foto hebben, maar niet aan de binnenkant (dit omdat je anders verschil in weergave krijgt). De papiersoort is niet geschikt voor 10x20-kaarten.
Meerprijs: geen

 

LINNEN (300 GR.)

Deze papiersoort is helderwit en heeft een linnen/canvastextuur. Door de lieve uitstraling is deze papiersoort uitermate geschikt voor geboortekaartjes met een lieve, lichte en zachte uitstraling, maar helaas niet stevig genoeg voor de 10x-20 kaarten.
Meerprijs: ja, zie prijzen

 

METALLIC (300 GR.)

Deze papiersoort heeft een prachtige parelmoerglans en geeft je kaart een extra feestelijke en chique uitstraling. Deze papiersoort is geschikt voor alle soorten en formaten kaarten, dus ook de 10x20-kaarten. Geboortekaartjes die (bijna) volledig bedrukt zijn, komen minder mooi uit, omdat de inkt de glinstering bedekt. Kaarten met veel witruimte en kaarten met zwart/wit-foto's komen daarentegen juist weer erg goed uit op deze luxe papiersoort.
Meerprijs: ja, zie prijzen

 

KLASSIEK (300 GR.)

Deze papiersoort is offwhite/crème van kleur en is een mooi alternatief voor oudhollands papier door zijn klassieke reliëf. De papiersoort is extra mat en ook is deze papiersoort perfect voor stoere geboortekaartjes met een kraft achtergrond, de kaart krijgt dan echt een kartonnen look. Deze papiersoort is niet geschikt voor 10x20-kaarten (let op: er is ook een extra dikke variant verkrijgbaar, die is wel geschikt, zie hieronder).
Meerprijs: ja, zie prijzen

 

ZIJDEGLANS EXTRA DIK (350 GR.)

Deze papiersoort is mooi wit en zowel voor- als achterkant is voorzien van een mooie zijdeglans laag, waardoor op geboortekaartjes met foto de foto's extra goed uitkomen. De papiersoort is extra dik en daardoor alleen geschikt voor enkele kaarten (óók voor de 10x20-kaarten). Dubbele kaarten kunnen helaas niet op dit papier gedrukt worden, omdat de papiersoort vanwege zijn dikte zal breken/scheuren op de vouw.
Meerprijs: bij sommige formaten, zie prijzen

 

KLASSIEK EXTRA DIK (350 GR.)

Deze papiersoort is - zoals de naam al doet vermoeden - hetzelfde als de 'gewone' klassiek, maar dan in een extra dikke uitvoering. Hiervoor geldt hetzelfde als de zijdeglans extra dik: deze papiersoort is alleen geschikt voor enkele kaarten (dus ook de 10x20-kaarten), maar niet voor dubbele kaarten, omdat het papier vanwege zijn dikte zal breken/scheuren op de vouw.
Meerprijs: ja, zie prijzen