Geboortekaartjes met DIY-knplabaltjes - hoe werkt het?

Wil je een extra bijzonder en echt uniek geboortekaartje en ben je gek op knutselen en fröbelen (of heb je iemand in je omgeving die dat te gek vindt)? Kies dan voor een DIY-knipkaart of voor een DIY-kniplabeltje waarmee je ieder geboortekaartje op kan leuken! Hoe dat werkt? Eenvoudig!

1. Ontwerp een geboortekaartje naar keuze. Het leuke is: je kunt ieder kaartje dat je wilt opleuken met (een) labeltje(s). Toch op zoek naar een EXTRA GESCHIKT ONTWERP? Kijk dan even hier.
2. Kies een of twee leuke DIY-kniplabeltjes die je vervolgens ook naar wens aanpast. Bij ieder soort staat aangegeven hoeveel er uit één kaart gaan en welk formaat ieder afzonderlijk labeltje heeft na snijden. De DIY-knipkaarten bestaan uit vier labeltjes in verschillende groottes die je aan elkaar kunt binden. Hiervoor hoef je dus geen afzonderlijke labeltjes meer te bestellen.
3. Bestel je geboortekaartjes en de labeltjes* of de knipkaarten.
4. Snijd de labeltjes los aan de hand van de snijlijnen (gebruik hiervoor een scherp mesje en lineaal of een snij-apparaat voor het mooiste resultaat) en maak er een gaatje in met behulp van een gaatjestang.
5. Bevestig het/de labeltje(s) aan de kaart of aan elkaar met een touwtje naar keuze.
6. Maak alles vervolgens helemaal af met een bijpassende envelop en leuke sluitsticker.

 

TIP: is de tekst voor op het labeltje al bekend? Bestel ze dan lekker vooraf en zorg dat ze gesneden klaarliggen, dan hoef je ze later alleen nog maar aan het geboortekaartje te bevestigen.

 

* Let op: ook voor de kniplabeltjes is het minimum aantal te bestellen kaarten 20 stuks (dus bij bijv. een kaart met 4 fotolabeltjes, krijg je dan 20 kaarten met in totaal 80 labeltjes). Bij een lager aantal worden er drukkosten berekend die ervoor zorgen dat je uiteindelijk duurder uit zult zijn, vandaar dit ingestelde minimum.


Extra geschikt voor het combineren met DIY-kniplabeltjes:


Verschillende soorten DIY-kniplabeltjes:Wat heb je nodig?


Wij krijgen regelmatig de vraag of we ook touwtjes kunnen leveren bij de kaartjes, maar we hebben er heel bewust voor gekozen om dit niet te doen. We zien dat smaken hierin zo verschillend zijn, de één kiest het liefst voor een stoer, robuust touwtje, de ander juist voor een lief lintje en weer een ander voor het hippe bakers twine / bakkerstouw. Kijk eens bij winkels als de Hema en de Action, daar heb je al soorten te kust en te keur en wil je helemaal iets exclusiefs, dan vind je vaak bij hobbywinkels een nog groter aanbod (om over het online aanbod nog niet eens te beginnen).

Je kunt de labeltjes uiteraard uitknippen, maar het mooiste resultaat krijg je als je ze uitsnijdt. Gebruik een scherp (hobby)mesje, bij voorkeur een metalen/aluminium lineaal en vergeet geen snijmat! Ook hiervoor zul je bij de Hema of Action snel slagen.

De labelkaarten zijn voorzien van snijlijnen, leg hier je lineaal langs en je kunt ze zo mooi recht uitsnijden.

Een gaatje maken in de labeltjes kan met een perforator, maar met een gaatjestang* kun je vaak beter zien waar het gaatje gaat komen en heb je soms ook meer keuze in groottes van het gaatje. Je vindt ze in hobbyzaken of online, bijv. bij Bol.com.

* Andere benamingen zijn: oogjestang, ponstang en ééngatsperforator (of 1-gats perforator).