Labeltjes, DIY-labeltjes en DIY-knipkaarten...wat is het verschil?

Wil je een extra bijzonder en echt uniek geboortekaartje en ben je gek op knutselen en fröbelen (of heb je iemand in je omgeving die dat te gek vindt)? Kies dan voor een labelkaartje, een DIY-knipkaart of voor een DIY-kniplabeltje waarmee je ieder geboortekaartje op kan leuken! Maar wat is nu het verschil en hoe werkt het?


Veelgestelde vragen

1. Kunnen jullie touwtjes/splitpennen leveren?

Ik heb er heel bewust voor gekozen om dit niet te doen. Ik zie dat smaken hierin zo verschillend zijn, de één kiest het liefst voor een stoer, robuust touwtje, de ander juist voor een lief lintje en weer een ander voor het hippe bakers twine / bakkerstouw. Kijk eens bij winkels als de Hema en de Action, daar heb je al soorten te kust en te keur en wil je helemaal iets exclusiefs, dan vind je vaak bij hobbywinkels een nog groter aanbod (om over het online aanbod nog niet eens te beginnen).

 

2. Kunnen de DIY-kniplabeltjes/DIY-knipkaarten gesneden en evt. ook geknoopt geleverd worden?

Ik ben hier wel mee bezig. Wil je weten wat er op dit moment mogelijk is? Neem even contact op via 085-1304932. Wat heb je nodig?


Wij krijgen regelmatig de vraag of we ook touwtjes kunnen leveren bij de kaartjes, maar we hebben er heel bewust voor gekozen om dit niet te doen. We zien dat smaken hierin zo verschillend zijn, de één kiest het liefst voor een stoer, robuust touwtje, de ander juist voor een lief lintje en weer een ander voor het hippe bakers twine / bakkerstouw. Kijk eens bij winkels als de Hema en de Action, daar heb je al soorten te kust en te keur en wil je helemaal iets exclusiefs, dan vind je vaak bij hobbywinkels een nog groter aanbod (om over het online aanbod nog niet eens te beginnen).

Je kunt de labeltjes uiteraard uitknippen, maar het mooiste resultaat krijg je als je ze uitsnijdt. Gebruik een scherp (hobby)mesje, bij voorkeur een metalen/aluminium lineaal en vergeet geen snijmat! Ook hiervoor zul je bij de Hema of Action snel slagen.

De labelkaarten zijn voorzien van snijlijnen, leg hier je lineaal langs en je kunt ze zo mooi recht uitsnijden.

Een gaatje maken in de labeltjes kan met een perforator, maar met een gaatjestang* kun je vaak beter zien waar het gaatje gaat komen en heb je soms ook meer keuze in groottes van het gaatje. Je vindt ze in hobbyzaken of online, bijv. bij Bol.com.

* Andere benamingen zijn: oogjestang, ponstang en ééngatsperforator (of 1-gats perforator).


Labelkaartjes met ronde hoek of in tagvorm en fotostripkaarten

Labelkaartjes met ronde hoeken of in tagvorm (en fotostripkaarten) - zónder DIY notering

Labelkaartjes met afgeronde hoeken (zoals bijvoorbeeld geboortekaartje Skye) of in tagvorm (zoals geboortekaartje Antoin) en fotostripkaarten (zoals geboortekaartje Alec) zijn bestaande formaten bij de drukker. Proefkaarten worden ongesneden geleverd, omdat het stansen niet mogelijk is bij individuele kaarten, maar oplages worden wel gestanst geleverd. LET OP: de kaartjes worden wel altijd excl. touwtje of splitpen geleverd (zie ook de benodigdheden onderaan deze pagina).

 

Deze kaarten hebben een extra werkdag levertijd, deze komt nog bovenop de vermelde geschatte leverdatum.

 

Lees hier alle informatie rondom label- en fotostripkaarten.

 

PRIJSKLASSE E

 

 

Geboortekaartjes met DIY-kniplabeltjes

Geboortekaartjes met DIY-kniplabeltjes

DIY-kniplabeltjes kun je combineren met ieder geboortekaartje uit de collectie, maar ook hebben we een aantal kaarten speciaal ontworpen om te combineren met één of twee DIY-kniplabeltjes, bij deze geboortekaartjes zie je de labeltjes al op de webshopafbeelding weergegeven.

 

DIY-kniplabeltjes moeten altijd extra besteld worden naast het 'basis' geboortekaartje en je moet deze zelf nog lossnijden van elkaar. Je kiest dus een geboortekaartje uit de collectie en kiest daarnaast één of twee labeltjes die je wilt combineren met het geboortekaartje. Bij ieder soort DIY-kniplabeltje staat aangegeven hoeveel er uit één kaart gaan en welk formaat ieder afzonderlijk labeltje heeft na snijden.

Ook deze labeltjes worden excl. touwtje geleverd.

 

PRIJSKLASSE B (DIY-kniplabeltjes, het geboortekaartje zelf is afhankelijk van het soort dat je kiest)

 

Let op: ook voor de kniplabeltjes is het minimum aantal te bestellen kaarten 20 stuks (dus bij bijv. een kaart met 4 fotolabeltjes, krijg je dan 20 kaarten met in totaal 80 labeltjes). Bij een lager aantal worden er drukkosten berekend die ervoor zorgen dat je uiteindelijk duurder uit zult zijn, vandaar dit ingestelde minimum.

 

 

DIY-knipkaartjes in twee mogelijke formaten

DIY-knipkaartjes

De DIY-knipkaartjes bestaan uit vier labels die samen op één 'vel' (/kaart) geleverd worden (ook excl. touwtje of splitpen). Je moet de labels zelf even lossnijden en voorzien van een ponsgaatje.

 

De DIY-knipkaarten zijn beschikbaar in twee formaten: in het standaardformaat is het grootste label ± 80x110 mm; in het grote formaat is het grootste label ± 110x150 mm. Heb je voorkeur voor het grote formaat, maar staat het kaartje van jouw voorkeur nog niet in het grote formaat in de collectie? Neem dan even contact op, dan pakken we dat zo snel mogelijk op.

 

PRIJSKLASSE B (kleine formaat) of PRIJSKLASSE D (grote formaat).