Do It Yourself-inspiratie


Ben je op zoek naar een extra bijzonder of nóg persoonlijker geboortekaartje? Op deze pagina hopen wij je te inspireren met mooie voorbeelden en leuke DIY-tips.

 


Do It Yourself tip voor geboortekaartje Jesse


Geboortekaartje Jesse is echt één van onze favoriete kaartjes. De rustige, zachte kleuren doen het perfect bij dit kaartje en met twee blikvangers op het kaartje...ach, meer wil je bijna niet.

 

Om het geboortekaartje toch nog net even iets extra's mee te geven, kun je twee gaatjes in beide 'flappen' perforeren en hierdoor een touwtje of lintje knopen. Zo wordt het kaartje echt uitgepakt en is het een soort kleine verrassing in de brievenbus voor jullie vrienden en familie.

 

Om de sfeer van het geboortekaartje het best naar voren te laten komen, raden wij voor dit kaartje de papiersoort 'Klassiek' aan. En twijfel je of je zelf wel mooie foto's kunt maken? Kijk dan eens bij onze partnerfotografen of zoek een professionele fotograaf bij jou in de buurt!

 


Do It Yourself tip voor geboortekaartje Noah


Geboortekaartje Noah is al een ontzettend lief geboortekaartje van zichzelf, maar wil je echt iets aparts? Ga dan zelf nog even aan de knutsel! Door van het voorste label nog een randje af te snijden en op het onderste label de geboortedatum (of bijv. achternaam of volledige voornamen) te zetten, wordt je geboortekaartje extra bijzonder!

Daarnaast hebben wij bij dit DIY-voorbeeld gekozen voor de combinatie van de papiersoort 'klassiek' in combinatie met een wat breder tricot-touwtje om het geboortekaartje een stoere touch te geven. Heb je voorkeur voor een wat lievere uitstraling? Kies dan voor bijv. een zwart/wit bakkerstouwtje of een wit lintje en bijv. voor de papiersoort 'linnen' of 'metallic' als je het nog iets chiquer wilt maken.

 

Vind je deze DIY-versie leuk, maar kun je wel wat hulp gebruiken bij het opmaken van de layout? Neem even contact op en wij helpen je op weg!

 


Do It Yourself tip voor geboortekaartje Maren


Geboortekaartje Maren lijkt misschien een simpel standaard geboortekaartje, maar is superleuk aan te passen door hier zelf een bijpassend lintje omheen te knopen. Nog leuker wordt het als je hier ook nog een mooi bedeltje aan hangt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wij hebben hier gekozen voor een roze lintje en een verenbedeltje, maar je kunt het lintje ook vervangen voor een lintje in een andere kleur of voor een mooi touwtje. En bij dit geboortekaartje kan natuurlijk ook een maan- of sterbedeltje heel mooi.

Let er wel even op dat het een vrij plat bedeltje is i.v.m. de verzending en - met de postzegels in gedachten - het bedeltje kan beter ook niet te zwaar zijn.

 Do It Yourself tip voor geboortekaartje Zara


Geboortekaartje Zara heeft al een geïllustreerd lintje, maar nog leuker wordt het kaartje natuurlijk als je hier een echt touwtje omheen knoopt. Wij hebben er hier voor gekozen om het geïllustreerde lintje op de kaart te laten staan, zodat deze het zwart/witte touwtje nog mooi omkadert, maar ook kun je ervoor kiezen om dit randje in de editor te verwijderen en zelf voor een wat breder touwtje of lintje te gaan.

Om het geboortekaartje extra bijzonder te maken, hebben wij een leuk bedeltje aan het touwtje gehangen. Wil je dat liever niet? Dan zou je bijvoorbeeld ook het touwtje/lintje aan de voorkant dicht kunnen knopen met een mooie strik.

 


Do It Yourself tip voor geboortekaartje Luca


Geboortekaartje Luca is eigenlijk al extra bijzonder van zichzelf. Door de fotostrip zal het geboortekaartje goed opvallen als familie/vrienden deze door de bus krijgen. Door de fotostrip en de kaart met een touwtje samen te binden, laat je al zien dat ze bij elkaar horen, maar om het toch nog even dat beetje extra te geven, kun je een leuk bedeltje aan het touwtje hangen. Wij hebben hier gekozen voor een klein pijltje dat perfect past bij de illustraties op het geboortekaartje, maar ook leuk zou bijvoorbeeld zijn een kleine wigwam/tipi of een veertje zoals hierboven bij geboortekaartje Maren en Zara.